New-born fotografie

Newborn fotografie

Gefeliciteerd! Jullie hebben een newborn. Deze bijzondere en ontzettend mooie periode dat jullie new-born nog echt baby baby is wil je graag voor altijd kunnen blijven herinneren. Met behulp van mooie newborn fotografie kunnen jullie op elk moment weer terug naar de tijd dat jullie kleintje nog echt klein klein was. Want heel eerlijk: Het cliche is waar, ze groeien echt als kool! 

Mocht je intrese hebben in een newborn reportage, neem dan gerust vrijblijvend contact op. Je kan dan al je vragen stellen en kijken we of ik misschien iets voor jullie kan betekenen rondom de fotografie.

Sandra Smienk fotografie is werkzaam tot ongeveer half uur rijden vanaf Lelystad. Voor newborn fotografie in onder andere in Dronten, Almere, Harderwijk en Flevoland kom ik graag jullie kant op.

Je kunt meer werk bekijken op mijn Facebook of Instagram pagina voor de geboortefotografie.

Wat voor newborn fotografie kunnen we verwachten?

Tijdens de fotoshoot neem ik heel veel verschillende foto’s. Ik maak foto’s van jullie samen als gezin, jullie kleine alleen, maar ook alleen met mama en papa. Zijn er nog andere broertjes of zusjes aanwezig dan maak ik natuurlijk ook aparte foto’s met hun erbij. Zowel samen met jullie, als samen met de baby. Ook jullie huisdier mag uiteraard mee op de foto als jullie dat graag willen.

 

Met kinderen is het altijd afwachten hoe de shoot verloopt en zal ik niks forceren. Ik neem de tijd voor alle foto’s en fotografeer jullie in een relaxte setting, precies zoals jullie zijn.

Hoe lang duurt de newborn reportage?

Ik neem alle tijd voor jullie fotoshoot. Gemiddeld duurt de shoot 1,5 uur, maar ik houd altijd rekening met jullie en de baby. Is het nodig om de baby tussendoor te voeden of te verschonen dan kan dat natuurlijk.

Hoe oud moet mijn kindje zijn voor een newborn reportage?

De fotoshoot vindt meestal rond de 2 en 8 weken plaats. Omdat ik de reportage in een lifestyle setting fotografeer is het ook mogelijk om zelfs na 8 weken de fotoshoot te doen. Wil je de fotoshoot doen wanneer jullie baby nog lekker klein is, dan raad ik aan om de shoot rond de 2-4 weken te doen

117-Tika newborn- gezin 23-12-18

De fotoshoot bij jullie thuis

De lifestyle newborn shoot vindt plaats bij jullie thuis. Zo kunnen jullie samen met jullie gezin in jullie eigen vertrouwde omgeving blijven. Tijdens de fotoshoot werk ik met natuurlijk daglicht. Ik ga daarom altijd eerst opzoek naar de juiste plekken in huis waar ik kan fotograferen met het beste licht. Vaak is dit jullie slaapkamer, de babykamer en soms ook de woonkamer. Hieronder deel ik een aantal belangrijke tips om de fotoshoot zo goed mogelijk te laten verlopen.

64- Sandra Smienk fotografie 23-01-28 Nora
Lekker bij mama op schoot

Voorbereiding

– Voor de foto’s is het het mooist als de omgeving zo rustig mogelijk is. Het is daarom fijn als jullie vooraf de spullen, die kunnen zorgen voor afleiding op de foto, alvast opruimen. De focus ligt echt op jullie, daarom is een rustige omgeving heel wenselijk. 

– Leg een licht en effen kleurig dekbedovertrek of hoeslaken op jullie bed. Ik maak vaak veel foto’s op de slaapkamer van de ouders en een effen en/of licht dekbed straalt heel veel rust uit. Heb je geen effen of licht dekbedovertrek dan kan je de lakens ook van het bed afhalen en alleen een hoeslaken op het bed leggen of vraag of je dit van iemand kunt lenen. Een andere optie is om een groot kleed of sprei op het bed te leggen.

 

– Zet in de wintermaanden de verwarming alvast goed aan voordat ik arriveer. Vooral in de slaapkamers is het vaak wat kouder. Voor jullie baby is het fijn als het lekker warm is in huis.

– Neem een kijkje bij de informatie blog over kleding adviessen. De kleding bepaald namelijk een groot gedeelte van de sfeer van de foto’s. 

Bekijk hier de tarieven.

Liefde