Kleding advies fotoshoot

Waarom gepaste kleding tijdes de fotoshoot?

Kleding advies voor jullie fotoshoot. Als jullie een fotoshoot geboekt hebben is het kiezen van de juiste kleding misschien wel lastig, kleding bepaald namelijk een groot gedeelte van de sfeer van de foto. Wat ik het belangrijkste vind is dat jullie je goed voelen tijdens de reportage en je iets aantrekt waarin jij je mooi en comfortabel voelt. Dit zijn natuurlijk hele waardevolle foto’s voor jullie en je wilt hier straks trots naar terug kijken. Kleding is erg bepalend voor het eindresultaat van de foto, daarom is het belangrijk hier van tevoren over na te denken. Maar geen zorgen, ik ga je hierbij helpen.

Kleding tips

Om mooie rustige foto’s te krijgen heb ik een aantal tips voor jullie zodat we samen alles uit deze shoot kunnen halen:

– Ga voor rustige kleding in zachte pastel of natuurlijke (aarde) tinten.

– Vermijd drukke prints of grote teksten op kleding. Kleine patroontjes zoals een stipje, streepje of klein bloemetje kunnen wel mooi zijn.

-Vermijd felle kleuren, dit is heel afleidend op de foto en hierdoor ligt de focus minder op jullie, wat zonde is.

– Match jullie kleding met elkaar. Het mooiste is om allebei een andere zachte tint aan te trekken zodat dit bij elkaar past. Het is echter niet nodig om allebei exact het zelfde te dragen, zoals bijvoorbeeld een wit t-shirt en spijkerbroek. Het is juist leuk als jullie allebei iets anders dragen waarbij jullie persoonlijkheid ook naar voren komt.

Voorbeeld

Bijvoorbeeld een effe trui met jeans voor de man en een andere zachte tint, zoals zachtgroen, wit, beige, of roze voor de vrouw. Voel jij je als vrouw goed om een jurk te dragen dan is dat erg leuk, maar voel je je hier niet prettig in, kies dan een leuke broek met een mooie top uit. Ook heb een aantal jurken de je mag gebruiken tijdens de schoot. Deze neem ik mee naar jullie reportage.

Als jullie het lastig vinden om de juiste kleding uit te kiezen, dan help ik jullie graag. Stuur vooraf wat foto’s van setjes die je hebt uitgekozen, of leg het een en ander klaar op de dag van de shoot. Ik help jullie graag met de geschikte outfit kiezen.

Ook voor eventuele kinderen/broertjes/zusjes geldt de adviesen van hierboven. Ga op zoek naar zachte tinten en vermijd felle kleuren, drukke prints of grote teksten op de kleding. Tijdens een newborn shoot kunnen we ook nog enkele foto’s in de romper maken. Lijkt je dit leuk, trek dan vooraf het juiste rompertje aan.

Tijdens de fotoshoot is het mogelijk om een kledingwissel te doen. Willen jullie dit graag, leg dan alvast de kleding hiervoor klaar.

Lees meer hier blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *