Sandra, waarom werk jij als fotograaf?

In de loop van de jaren heeft fotografie een steeds grotere rol in mijn leven gekregen. De waarde van foto’s, tastbare herinneringen, heeft mij door het leven heen zich laten zien.

Niet zonder slag of stoot

Elf jaar geleden mocht ik moeder worden van een prachtige dochter. Helaas ging de zwangerschap en de geboorte niet zonder slag of stoot. Na weken ziekenhuis ben ik uiteindelijk met een spoedkeizersnee bevalen. Ik kan mij bijna niks meer herinneren van deze periode, laat staan de bevalling. Hier heb ik mij heel lang erg rot over gevoelt en kon dit alles moeilijk verwerken.
Twee jaar later was ik zwanger van onze jongste dochter. Ik was erg stellig dat het dit keer anders zou gaan. Helaas volgde er weer een lang ziekte bed en weer een keizersnede omdat mijn lichaam liet afweten. Weer zat ik onder de medicatie en kon mij maar weinig tot niks herinneren van de laatste dagen zwangerschap, de geboorte en de eerste periode van hun newborn tijd.
Ik heb twee gezonde, ongelofelijke lieve en mooie meiden waar ik ontzettend dankbaar voor ben en van ontzettend veel van hou. Maar wat had ik graag tastbare herinneringen gehad aan deze meest belangrijke momenten van mijn leven. Iets waar ik op terug kon vallen omdat mijn eigen herinneringen dit niet konden.

Waar is het ontstaan

Zes jaar geleden mocht ik aanwezig zijn bij de bevalling van mijn vriendin. Ontzettend dankbaar was ik. Dit was de eerste bevalling die ik mocht vastleggen. Wat was dit geweldig! Dit is waar het het voor mij in de fotografie om draaide, alles viel op z’n plek. Vanaf dit moment wist ik het, DIT is wat ik wil! Tastbare herinneringen maken, dit is waar fotografie om draait. HERINERINGEN VASTLEGGEN, tastbaar maken. 

Niets is te plannen

Het leven had zijn eigen ideeën en plannen voor mij. Mooie maar ook hele heftige jaren volgde. Nieuwe liefde, depressie, onbegrip, maar ook liefde/pleegzorg mogen bieden. Het leven ging snel en hard!
Ik vaar nu een tijdje op rustig(er) water, en kan weer volop oppakken waar mijn hart ligt, het fotograferen en het tastbaar maken van herinneringen! Die van gezinnen en families, leven en afscheid.

Dit is wat ik wil, dit is wie ik ben en doe. Tastbare herinneringen maken voor later.

Lees meer hier blogs